Malgrat que encara està en plenes negociacions amb Esquerra Republicana, i les dates nadalenques complicades que hi ha per davant, Pedro Sánchez no tanca cap porta. De fet, fonts de La Moncloa no descarten anar a un debat d’investidura abans que acabi el 2019, entre Nadal i Cap d’Any. Ho justifiquen en el fet que les converses amb els republicans “avancen”. Mentrestant, ja hi ha data per a la trucada de Sánchez al president Quim Torra: dimarts que ve.

Aquest mateix divendres, la presidenta del Congrés Meritxell Batet, que és qui ha de convocar el debat d’investidura, admetia que “materialment” és possible celebrar-ho. En tot cas, si això acaba passant, ha argumentat que “dependrà de les converses” del PSOE amb la resta de formacions, en especial amb ERC, que té la clau del desbloqueig.

Aquest debat podria tenir lloc just després de Nadal, tenint en compte que Sant Esteve és feiner a Madrid. Tindria lloc una setmana després de la decisió del Tribunal de Luxemburg sobre la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat.