"No estem en aquest tema". D'aquesta manera el govern espanyol s'ha desentès de les informacions revelades per Público sobre la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll, cervell dels atemptats del 17-A. Després de la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres, la portaveu en funcions Isabel Celaá ha evitat fer-ne cap mena de valoració. Per a l'executiu de Pedro Sánchez, la qüestió ja ha estat substanciada.

"Aquesta qüestió ja va tenir la seva articulació fins i tot al propi Congrés, on el director del CNI, Félix Sanz Roldán, va comparèixer el març del 2018 a la Comissió de Secrets Oficials per donar explicacions i informacions al respecte", ha respost Celaá preguntada sobre aquesta qüestió. Després d'això, ha afegit, "tot el que es pugui aportar des del govern es farà, però no estem en aquest tema". Ha recordat que Moncloa sempre col·labora "amb estaments judicials i policials" quan se li demana més informació.

El diari Público ha revelat aquesta setmana com Abdelbaki es Satty va ser confident del CNI fins al mateix dia dels atemptats, on va morir a la casa d'Alcanar, i que la intel·ligència espanyola havia escoltat les converses entre els joves terroristes.