La Moncloa ha reaccionat aquest matí després de conèixer el comunicat d'ETA en què demana perdó a les víctimes i reconeix el dany causat poques setmanes abans que anunciï la seva dissolució prevista per al primer cap de setmana de maig. "No és més que una altra conseqüència de la fortalesa de l'estat de dret que ha vençut ETA amb les armes de la democràcia", afirma La Moncloa en relació al comunicat de l'organització terrorista. "Està bé que la banda terrorista demani perdó a les víctimes, perquè les víctimes, la seva memòria i la seva dignitat, han estat determinants en la derrota d'ETA", afegeix. La Moncloa considera que fa molt temps que ETA havia d'haver demanat perdó "de forma sincera i incondicional" pel dany causat.

ETA ha demana perdó a les víctimes del “llarg període de lluita armada” poques setmanes abans que anunciï la seva dissolució prevista per al primer cap de setmana de maig. “Volem mostrar respecte als morts, als ferits i a les víctimes que ha causat ETA, en la mesura que han resultat damnificats pel conflicte. Ho sentim de veritat. A aquestes persones i les seves famílies els hi demanem perdó. Aquestes paraules no solucionen el que ha passat, ni mitigaran tant de dolor”, asseguren en un comunicat que han enviat aquesta matinada als diaris Gara i Berria.

En el comunicat, l'organització terrorista parla d'un "patiment desmesurat" amb "morts, ferits, torturats, segrestats o persones que s'han vist obligades a fugir a l'estranger" i reconeix "la responsabilitat que ha adquirit en aquest dolor", perquè "res d'això s'hauria d'haver produït mai o no s'hauria d'haver perllongat tant en el temps".

En l’escrit amb data de 8 d’abril, l’organització també es compromet a la “superació definitiva de les conseqüències del conflicte i a la no repetició”.