Les conseqüències polítiques de la sentència del TJUE han estat gairebé immediates: Carles Puigdemont i Toni Comín ja han pogut acreditar-se davant del Parlament Europeu. Davant d'aquest fet, des de La Moncloa han evitat grans valoracions, perquè és competència dels tribunals. Això sí, aquest divendres la portaveu en funcions Isabel Celaá ha deixat clar que aquesta acreditació és "provisional" i que, en tot cas, el president a l'exili continuarà tenint "comptes pendents amb la justícia espanyola".

Preguntada sobre l’acreditació de Puigdemont aquest matí davant del Parlament Europeu, la dirigent socialista ha deixat clar que “se li ha atorgat una acreditació provisional” i ha recordat que el mateix president de la cambra ha demanat un informe als serveis jurídics sobre l’abast de la sentència del TJUE. “Estem a l’espera”, ha assenyalat. En tot cas, ha reclamat “deixar qüestions jurídiques en l’àmbit jurídic”.

Malgrat tot, en ser tornada a preguntar per la qüestió, Isabel Celaá ha assegurat que no canvia res. Ha volgut recordar que “per a la justícia espanyola, i en general, Puigdemont  té comptes pendents, que haurà de substanciar”. I ha conclòs en aquest sentit: “Per tant, continuem en el mateix”.