La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, va firmar plànols, pressupostos i certificacions d'obra com a arquitecta sense tenir el títol. Aquest dilluns, El País va publicar que la dirigent de Vox va fundar l'any 2000 un estudi amb el seu propi nom, Rocío Monasterio y Asociados, però que no es va treure el títol d'Arquitectura ni es va col·legiar al Colegio de Arquitectos de Madrid fins el 2009

Durant aquest període, segons el citat mitjà, la portaveu de la formació d'extrema dreta figurava com a arquitecta en uns plànols el 2003, moment en el qual encara no estava col·legiada.

Ara, el Diario.es explica que Monasterio també va signar certificacions d'obra, que és un document que acredita que s'han executat una sèrie de partides (cimentació, estructura, instal·lacions...) conforme al que figura al projecte d'execució i al pressupost. 

Monasterio va firmar aquestes certificacions el 2004 (seguia sense estar col·legiada) i ho va fer com a "direcció facultativa". Una certificació d'obra com a direcció facultativa només la pot firmar un arquitecte o un aparellador.

Experts en el tema han explicat al Diario.es que "quan Monasterio va firmar com a direcció facultativa està dient que està al capdavant de la construcció i que garanteix la seguretat. Sense la titulació estem parlant d'uns fets molt greus".

Aquest dilluns, la portaveu de Vox va negar haver comés irregularitats com a arquitecta firmant projectes entre 2000 i 2009, tot i que va reconèixer no recordar si l'any 2003 estava col·legiada.