El director general de Comunicació i Difusió, Antoni Molons, ha quedat en llibertat, segons han confirmat fonts properes a la investigació a El Nacional. Pocs minuts després de les quatre de la tarda, ha sortit de la caserna de la Guàrdia Civil on l'havia traslladat la policia després d'escorcollar casa seva i el seu despatx al Palau de la Generalitat.

Molons s'ha negat a declarar i no ha respost a les preguntes de la Guàrdia Civil, qui se li ha quedat el telèfon mòbil per buscar indicis de la seva implicació en la campanya del referèndum. La policia li atribueix els delictes de desobediència i malversació. Antoni Molons està pendent ara de declarar davant el jutge que serà qui decidirà si queda imputat en el cas i amb quins càrrecs. 

La policia l'ha detingut aquest matí en el marc d'una nova operació d'escorcolls pel cas del referèndum autoritzada pel jutge d'instrucció 13 de Barcelona. Juan Antonio Ramírez Sunyer manté una peça, ínfima, sota secret de sumari que és el que ha permès que avui la Guàrdia Civil hagi activat per sorpresa una nova operació d'escorcolls a la Secretaria General de Difusió i Atenció Ciutadana amb seu al mateix Palau de la Generalitat.

A primera hora del matí, a les 8 hores, la policia s'ha presentat a casa de Molons, responsable d'aquesta secretaria i ha fet un escorcoll que ha durat unes 3 hores. A les 11 hores del matí, la Guàrdia Civil l'ha traslladat al Palau de la Generalitat. A la seu de la Secretaria General de Difusió i Atenció Ciutadana s'hi accedeix pel carrer Sant Honorat. Tothom l'ha vist entrar però ningú l'ha vist sortir. La policia ha decidit sortir per una altra porta i ningú ha pogut veure si s'han endut caixes amb material.

Molons ha arribat passades les 12 del migdia a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia on se li havia de prendre declaració. El director general de Comunicació i Difusió, però, s'ha acollit al seu dret i no ha respost a les preguntes de la policia.