El Nacional ha intentat contactar amb l'alcalde actual de Mollet i candidat pel PSC Josep Monràs. Davant la negativa a concedir-nos una entrevista, hem preguntat a la resta dels principals candidats per què pensen que el senyor Monràs no vol respondre. De fet, la participació ciutadana i la demanda d'una auditoria interna del govern actual és el comú denominador de tota l'oposició. Escolta El Confidencial on responem a totes aquestes qüestions amb Marina Escribano (En Comú Podem), Oriol López (ERC), Ivan Garrido (Ciutadans), Joan Daví (Juns per Catalunya) i Xavier Buzón (Podemos).

El Confidencial

Ciutadania

Els processos participatius són un reclam comú de tots els principals partits opositors a l'actual govern socialista de Monràs. De fet, a la mateixa pàgina web de l'Ajuntament de Mollet, l'accés a la participació ciutadana, en aquets moments, no és possible accedir-hi. Joan Daví de Junts per Catalunya recorda que va demanar una auditoria interna del govern l'any passat i lamenta no haver obtingut cap resposta. D'altra banda, Oriol López d'ERC recorda que "el Tribunal de Comptes de Catalunya ja ha dit que els números de l'ajuntament no són reals".

Seguretat

La percepció d'inseguretat és la diferència més essencial que es fa davant els resultats finals que sempre s'han de desgranar en la tipologia del delicte. Tant Marina Escribano (Comuns) com Joan Daví (JxC) reclamen una millora en la il·luminació de certs carrers que podrien fer reduir aquesta percepció. També els cossos policials entren en els programes electorals. Oriol López d'ERC vol promoure una "policia de mediació per resoldre petits conflictes" i Ivan Garrido de Ciutadans afirma que "els efectius policials estan per sota de les ràtios marcades".

Mobilitat

Distingim la mobilitat interna i externa. Actualment, l'autobús a Mollet és d'una sola direcció i els principals partits demanen una millora d'aquet transport públic. També implementar el "bus a demanda en alguns barris" tal com remarca el candidat de Podemos Xavi Buzón. Pel que fa a la mobilitat externa, Oriol López (ERC) recorda la necessitat de "connectar l'Àrea Baix Vallès amb capital a Mollet" i Garrido de Ciutadans "l'arribada del corredor Mediterrani"

Serveis públics

La millora del servei de neteja és una proposta conjunta dels partits de l'oposició. El personal de l'empresa externalitzada va convocar una vaga durant tres dies i va posar de manifest el malestar intern. La remunicipalització també és un objectiu, principalment pels partits d'esquerres.

Les frases dels candidats

Marina Escribano (Comuns): "És dificilíssim l'accés a la informació en aquet ajuntament"

Joan Daví (JxC): "Vem demanar una auditoria interna de l'ajuntament"

Oriol López (ERC): "Hi ha ferides obertes a Mollet que el govern fa anys que no soluciona, la convivència no és un afer policial sinó social"

Ivan Garrido (C's): "A l'administració li demanem més muscle i menys grassa"

Xavier Buzón (Podemos): "Demanem un bus a demanda per alguns barris"

Marina Escribano (Comuns): "Reclamem residències per la gent gran però públiques"

Oriol López (ERC): "Es podria remunicipalitzar el servei de neteja o de l'aigua"

Joan Daví (JxC): "Alguns que van amb patinet elèctric es pensen que estan al Circuit de Montmeló"

Ivan Garrido (C's): "Hem de crear la figura de l'inspector de qualitat pels serveis que es presten a l'ajuntament"