L'actual alcalde de Junts per Molins, Ramon Sánchez, es presenta com a candidat, després d'agafar el relleu a Joan Ramon Casals, que va marxar el passat mes de febrer com a director de l'Oficina del President Quim Torra. L'aplicació del 155 va trencar el pacte entre l'aleshores PDeCAT i el PSC; a partir d'aquí van establir un pacte sobiranista amb CUP i ERC. Què veurem en aquesta nova legislatura? Si torna a guanyar l'antiga Convergència, reeditaran un pacte amb els socialistes? El candidat Ramon Sánchez descarta pactar amb els partits de la dreta del 155, però silenci absolut amb els socialistes. Aquestes són les impressions més personals dels tres principals candidats que hem resumit en el Confidencial de Molins de Rei.

Medi ambient

Les protestes veïnals han aturat, de moment, la instal·lació d’un crematori a Molins de Rei que es va adjudicar l’any 2005 i que en aquesta legislatura ha obert la caixa de Pandora. El govern de Junts per Molins no va veure apropiat el projecte d’un forn crematori per la proximitat amb les residències dels seus veïns i per qüestions mediambientals. Però el problema de fons continua: Molins de Rei no té un crematori. Les propostes de tots tres són ben diferents.

Serveis públics

No només el crematori és un servei públic que li manca a aquet municipi del Baix Llobregat. Una residència per la gent gran també urgeix. El candidat socialista Xavi Paz destaca l'obertura d'una biblioteca. I des de la CUP aposten per pensar amb què volen i què necessiten els més joves.

Mobilitat

Millorar la mobilitat també és un dels altres grans reptes. Allargar la T3 del TramBaix pel Baix Llobregat és un dels objectius de l’actual govern de la Generalitat tot i que depenen també del Ministeri de Foment pel soterrament, prèviament, de les vies de Rodalies. El tramvia es projecta per la següent dècada però la parada de Molins de Rei seria obligatòria.

Urbanisme

El barri de Vallpineda, situat a la zona coneguda com la Rierada, presenta moltes mancances, com un bon sistema de clavegueram o aigua corrent. Si sumem que està construït dins el Parc Natural de Collserola obre molts interrogants sobre què prioritzar i veure si és compatible urbanitzar sense topar amb qüestions mediambientals. El projecte actual preveu la construcció de 150 noves cases. Els veïns arriben, novament, sense tenir una resposta sobre el seu futur més immediat.

Cultura

El Festival de Cinema de Terror, el Museu del Renaixement o augmentar la programació dels seus teatres municipals? Triïn i remenin.

Atur

L’atur a Molins ha baixat i no arriba als 1.000 aturats en un municipi de 25.000 habitants. S’ha reactivat l’ocupació però també queda el repte de millorar la qualitat dels seus contractes.

Les frases dels candidats

Ramon Sánchez (JxC): “Amb polítiques de personal de l’ajuntament no s’han pres decisions encertades”

Xavi Paz (PSC): “Amb els veïns de Vallpineda vam anar de cara dient que afrontaríem els costos econòmics”

Carles Ros (CUP): “Haurem de pensar si enviarem a un altre poble els nostres morts”