Si bé el PP ha aconseguit una majoria absoluta històrica a Andalusia, on podrà governar en solitari, a Castella i Lleó ja fa mesos que el vicepresident dels populars al govern autonòmic és José Manuel García Gallardo, un perfil molt menys conegut que el de Macarena Olona, però que ha aconseguit molt més poder que ella. Des que va assumir vicepresidència, i tot i que no és el primer cop, ja que durant la mateixa campanya electoral van sortir a la llum tuits masclistes i homòfobs de l'ultra, les sortides de to de Gallardo són una constant i ara ha defensat, en una autonomia marcada per la despoblació i l'Espanya Buidada, que siguin els espanyols i no els estrangers qui tinguin fills. Aquest polític, de només 31 anys, ha defensat en un mitjà local que la seva prioritat és la "natalitat autòctona". "Perquè Castella segueixi existint i perquè Lleó segueixi existint hi ha d'haver nens castellans i nens lleonesos. La nostra prioritat és que les famílies espanyoles tinguin nenes espanyols", ha defensat. Aquestes paraules no són una novetat, ja que van en la mateixa línia del que ja defensaven durant la campanya electoral: "Nosaltres hem escollit natalitat nacional mentre la resta tria immigració", deia Abascal en un míting.

Descendent d'alemanys 

Les paraules de García Gallardo han, com no pot ser d'altra manera, encés la xarxa. Alguns dels usuaris de Twitter li han retret que el seu segon cognom és Frings, un llinatge que sona poc castellà o lleonès, ja que prové de Alemanya. "El teu segon cognom és Frings. El teu avi va ser un alemany acollit per Franco i ara vens amb aquesta bajanada de la "natalitat autòctona". A banda d'incompetent, ets una mica curt", li ha retret un usuari, desmuntant la seva teoria. "'Que les famílies espanyoles tinguin nens espanyols'. Que bé que això ens ho digui un paio descendent d'immigrant alemanys", apunta un altre. Però no només persones anònimes s'han pronunciat en aquesta línia. També ho ha fet l'alcalde socialista de Valladolid. Óscar Puente ha lamentat que "un senyor que de cognom és Frings ens diu que hem de procrear entre espanyols perquè neixin nens espanyolets". "De veritat que s'ha de fer un esforç per mossegar-se la llengua i no anomenar-los pel seu nom", ha afegit en  un missatge que acumula milers de m'agrades a Twitter. 

"Una persona normal"

Aquesta no és en cap cas la seva primera polèmica. Poques setmanes després d'assumir la vicepresidència va insultar a una procuradora socialista a la Junta de Castella i Lleó que la tractaria "com una persona normal", ja que la política pateix una discapacitat. Després d'un discurs molt dur de Noelia Frutos, que li va preguntar a Gallardo sobre el tracte a dones discapacitades, Gallardo es va pronunciar en aquests termes davant la incredulitat del president popular, Alfonso Fernández Mañueco, que just acabar la seva intervenció li ha apagat el micro.