La diversitat sobre el model educatiu que tenen els dos grups independentistes s'ha fet palpable avui en la votació d'unes mocions sobre educació al Parlament. Junts Pel Sí  i la CUP han discrepat sobre el mapa d'oferta escolar pública i d'una reforma horària en la línia de la ponència conjunta genèrica sobre el repensament de l'organització temporal al país.

Concretament, els anticapitalistes s'han mostrat a favor de reconsiderar el tancament de les línies d'escola públiques previst pel departament d'Ensenyament, així com la necessitat de repensar els horaris lectius i millorar les estratègies d'aprenentatge.

Però no només la divergència ha estat amb els cupaires. De fet, els junters s'han oposat a diferents punts de forma solitària, amb tota l'oposició a favor, cosa que ha permès que s'aprovessin. Així, la moció presentada pel grup socialista ha estat un èxit.

L'únic punt on només coincidien les dues formacions era per rebutjar "un finançament a les escoles bressol que cobreixi, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600€ per plaça/any, i comprometre's a augmentar-ho progressivament fins als 1.800€". Tot i això, un error d'indicació de la juntera Marta Rovira ha permès que s'aprovés (50 dels 62 diputats de JxSí hi han votat a favor quan ho havien de fer en contra).