Sant Martí Sarroca, a l'Alt Penedès, tenia un Ajuntament presidit per un alcalde de la CUP, Antoni Ventura, que governava amb un pacte amb ERC i els socialistes (de la candidatura Movem Sant Martí). Ara, un acord entre el PDeCAT i el PSC ha permès donar l'alcaldia, amb majoria absoluta, a Josep Olivella, del PDeCAT, mitjançant una moció de censura.

Olivella ha anunciat que renunciava a cobrar el sou d'alcalde i fins i tot ha assegurat que no li interessava ser alcalde en la propera legislatura. La CUP i ERC han criticat amb duresa que el PDeCAT pacti amb els socialistes, que han donat suport al 155. A més, s'ha apuntat la sospita que governi a l'ombra Ramon Carbó, el discutit exalcalde de la localitat. Carles Riera, de la CUP, ha demanat explicacions al PDeCAT i ha afirmat que els pactes republicans han de començar als municipis.

La crisi municipal a Sant Martí Sarroca pot tenir un impacte negatiu en l'intent de Jordi Graupera d'aconseguir una candidatura unitària sobiranista per a les eleccions municipals a Barcelona.