La mobilitat ha baixat un 71'8% respecte altres caps de setmana.

Les dades, que ha avançat el conseller d'Interior, Miquel Buch, al Via Lliure de RAC1, reflectixen el resultats de la primera fase de l'operació que estan desplegant els Mossos d'Esquadra a les principals carreteres catalanes arran del confinament pel covid-19.

Ahir es van instal·lar 40 controls tant a vies principals com a secundàries amb l'objectiu de no deixar sortir ningú del seu territori per anar a passar el cap de setmana en segones residències.

Durant tot el cap de setmana hi haurà 200 controls. Els Mossos els situen a tocar dels peatges de l'AP7, C-16 i en altres punts de les vies que porten a segones residències com la N-II.

 

 

Multes de més de 30.000 euros

Hi ha ordres d'aturar els vehicles no autoritzats, retornar-los al seu lloc d'origen i obrir una acta administrativa. Això suposarà una sanció d'entre els 100 euros als més de 30.000.

Segons la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana les infraccions van de lleus a molt greus. I el preu de la multa és d'entre 100 a 600 euros per infraccions lleus, de 601 euros a 30.000 per a infraccions greus i multes de més de 30.000 euros per a infraccions molt greus.