El govern espanyol ha passat de ser presumpte culpable, o còmplice, de l'espionatge a l'independentisme amb Pegasus, a presentar-se com una víctima més d'aquest programari. Dos informes tècnics del Centre Criptològic Nacional, que penja dels serveis d'intel·ligència espanyols, han confirmat que els telèfons del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, també van ser infectats i espiats. Les investigacions detecten dues intrusions al telèfon oficial de Sánchez el maig del 2021, en aquestes intrusions li van robar més de 2,7 gigues d'informació del mòbil. Sobre tot això, s'ha de tenir un petit detall, però molt rellevant, en compte: el telèfon oficial del president espanyol no és un dispositiu convencional. Aquest telèfon va ser fabricat pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol, és un telèfon d'alta seguretat, al qual no es pot posar ni treure cap aplicació, tal com explica l'especialista en ciberseguretat Fernando Rueda a RAC1. El telèfon de Pedro Sánchez està fabricat pels serveis d'intel·ligència i no es pot espiar externament perquè està fabricat expressament perquè no es pugui manipular amb facilitat, i així s'evita qualsevol infecció informàtica. Un mòbil aïllat i asèptic d'ingerències externes, però que aparenta normalitat amb una carcassa que imita un smartphone convencional.

Cal recordar també que el CNI no és un òrgan independent, com bé ha explicat Rueda, sinó que segueix les directrius de l'executiu espanyol, que es reuneix un cop a l'any amb els serveis d'intel·ligència per marcar un full de ruta de les actuacions que s'han de dur a terme durant l'any. Per tant, el procediment primer passa pel govern espanyol, després pel CNI i finalment el Tribunal Suprem li dona l'aval d'actuar, sempre que estigui dins de les ordres que ha donat l'Executiu. "En cap cas el CNI pot actuar de forma independent. Doncs, l'espionatge a l'independentisme ve del CNI perquè té una ordre del govern espanyol", ha argumentat el periodista. És a dir, el govern espanyol ha entrat en una contradicció total.

Tornant a l'espionatge als telèfons de Sánchez i Robles, Bolaños ha parlat d'unes intervencions il·lícites i externes, sense deixar clar si estava parlant d'un estat estranger. En aquest sentit, ha puntualitzat que no és moment d'especulacions, quan se li ha demanat per si aquestes informacions sobre espionatge als mòbils de la ministra de Defensa i Pedro Sánchez poden tenir alguna relació amb el CatalanGate. Els dos atacs, el maig i juny del 2021, coincideixen amb el debat sobre l'indult als presos polítics per part de l'Executiu. En aquest sentit, ha tornat a assenyalar a una intervenció exterior, ja que totes les intervencions les duen a terme organismes oficials i amb autorització judicial i en aquest cas no es compleixen cap de les dues circumstàncies. 

"Les intrusions s'han consumat i van provocar que s'hagi accedit a un determinat volum de dades de cada telèfon", sense aclarir la quantitat d'informació que s'ha extret i demanant que s'esclareixin els fets. "Volem que la justícia, que és l'òrgan competent i que té els mitjans suficients els aclareixi", ha dit Bolaños, que ha detallat, a més, que en el moment en què el govern espanyol ha conegut els fets els ha posat en coneixement de la justícia. "El compromís del govern espanyol és conèixer tota la veritat", ha conclòs.