El desmentiment fet pel president de l’Institut Luther King, Clayborne Carson, de la informació publicada a El Confidencial segons la qual s’hauria demanat a Torra no utilitzar el nom del líder nord-americà dels drets civils no ha immutat els polítics unionistes que es van fer ressò de la notícia, mentre que el mitjà que va difondre l’entrevista ha reaccionat publicant els àudios de l’entrevista i d’altres han publicat les paraules de Carson com si fossin matisacions i no un desmentit.

El ministre Josep Borrell, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, són alguns dels polítics que divendres  es van afanyar a difondre l’entrevista, apuntant que l’article era “d’interès” (Borrell) o que l’Institut Luther King “corregeix el separatisme”, (Arrimadas).

A quarts de dues del migdia d’aquest dissabte, un cop conegut el desmentiment de la informació, cap d’aquests polítics havia rectificat.

'El Confidencial' publica els àudios

Per la seva banda, el diari El Confidencial ha reaccionat al desmentiment publicant els àudios de l’entrevista i afirmant que el desmentiment s’hauria produït després de “pressions des de les files independentistes”.

Els àudios publicats -no s’especifica que sigui la totalitat de l’entrevista- reforcen el discurs defensat pel mitjà, però, en tot cas, no hi apareix cap crida explícita que el president Torra o l’independentisme en general hagin de renunciar a usar el nom de Martin Luther King, idea principal del títol de la informació: "El Instituto Luther King de EEUU pide que Torra deje de usar su figura: 'Es hipócrita'".

De fet, als àudios, el president de l’Institut Luther King diu que se li fa “estrany” que un govern, en general, reclami les tàctiques de la no-violència, perquè li sembla “hipòcrita” que faci seu el llegat de Martin Luther King qui té “el monopoli de la violència”, unes declaracions que poden ser extensives a tota forma de govern i no necessàriament només al català i molt menys a la figura de Quim Torra o a l’independentisme.

Per la seva banda, El Periódico, un dels mitjans que van córrer a reproduir la notícia, ha publicat aquest matí una peça que, sota el títol "L’Institut Luther King rebaixa les crítiques a Torra", considera que simplement s’han fet matisacions i no un desmentiment. Altres mitjans que ahir també se'n van fer ressò, com La Razón, han mantingut la primera versió. Per la seva banda, La Vanguardia ha publicat una nova peça titulada "El director de l’Institut Luther King assegura que han 'distorsionat' les seves paraules sobre el procés".