La política també té les seves xafarderies i unes jornades com les de l'investidura fallida d'aquesta setmana donen per molt. Es pot veure només fent un repàs ràpid a les portades dels mitjans espanyols d'aquest diumenge. Tant El País, com El Mundo, com La Razón, van plens de línies i línies intentant treure l'entrellat de les turbulentes negociacions fallides entre el PSOE i Podemos

"Així va ser la negociació fallida per la investidura", comença El País, que explica com el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va rebutjar un recés demanat per Podemos durant el ple del Congrés. "Propostes, vetos, ultimàtums, silencis i escenes surrealistes", venen.

elpais.750 (1)

El Mundo també analitza aquells dies, però sense la mirada posada en la negociació, sinó en el que anomenen "operació escac i mat", és a dir, "com la Moncloa va intentar acabar amb Pablo Iglesias". Per si no n'hi havia prou amb les xafarderies de dins del Congrés, aquest diari se'n va fins al poble d'Irene Montero per fer safareig a l'estil tradicional i recull les declaracions d'una veïna: "Estimem molt a la nena, però no està per vicepresidenta".

elmundo.750 (1)

Si El Mundo i El País intentaven reconstruir els fets amb fonts d'aquí i d'allà, La Razón tira pel dret i entrevista directament un dels negociadors, Pablo Echenique. El líder de l'equip de negociacions explica, com si es tractés d'un drama amorós, que Sánchez i Igelsias "no han tornat a parlar" des de la investidura fallida. I també té retrets pel PSOE: "Calvo els va posar excuses de tots colors".

larazon.750 (1)

L'ABC ha deixat enrere les negociacions fallides i posa l'ull a la investidura de Navarra, sense perdre l'oportunitat d'afegir més llenya al foc amb el titular "Sánchez ja ha escollit: millor amb Bildu". Aquí, hi ha més especulació que tafaneria -i segur que uns quants interessos-.

abc.750 (1)