Una quinzena de mitjans de comunicació, la majoria dels quals internacionals, han visitat les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí aquest diumenge. Volien saber com s’està vivint aquest moment als estudis de la televisió catalana, amb l’amenaça d’intervenció que pesa sobre seu, i poder parlar amb alguns dels seus treballadors i amb el seu director, Vicent Sanchis. Entre els mitjans que han visitat TV3 hi ha la BBC, la RAI o la televisió pública francesa.

Atenent-se a l’anunci que va fer el president espanyol Mariano Rajoy, els mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) també quedarien intervinguts. Enfront d’aquest fet, que ha despertat l’interès dels mitjans internacionals, la CCMA ha recordat que tant TV3 com Catalunya Ràdio compleixen els mandats del Parlament de Catalunya, i que continuaran oferint un servei “de qualitat, compromès amb la democràcia i sempre plural”.

Vicent Sanchis ha volgut enviar un missatge de confiança a l’audiència. “Els diem que confiïn en el Consell de Govern, en la gent que dirigim els mitjans de la Corporació, en els comitès d’empresa i professionals”, ha sostingut el director de TV3. “Mantindrem el mateix model de televisió que ha permès tenir audiència i credibilitat, un binomi que no es pot aplicar a altres televisions públiques que ara es posen com a model de veracitat”, ha reivindicat.

En la mateixa línia, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha sostingut que “no pel fet que una part de l’article 155 afecti Catalunya Ràdio, aquesta deixarà d’informar i relacionar-se amb l’audiència amb el rigor, el compromís de pluralitat i de servei públic que hem tingut fins ara”.