El metge expert en malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias, Oriol Mitjà, ha respost aquest dilluns a l'article d'opinió de Sergi Sol a ElNacional.cat. Després de les picabaralles per unes polèmiques declaracions de Mitjà a TV3 en què assegurava que a la consellera de Salut, Alba Vergés, "li falten coneixements en medicina i en salut pública i humilitat per escoltar els experts" i afirmava que "centenars de morts es podien haver evitat si no hagués estat per les polítiques governamentals fluixes", Sol va escriure aquest diumenge un article en aquest diari en què feia una al·legoria sobre els fets.

Sota el titular "El guaita menjafigues que volia ser timoner", tota una declaració d'intencions, Sol comparava el comportament de Mitjà amb la història d'un capità d'un veler que solcava el mar de la Xina i necessitava el consell dels experts. En el relat, acusava implícitament el doctor de tenir "l'orgull ferit" i de tenir "la pell fina". Unes paraules que no han agradat a Mitjà, que ha replicat al text amb una piulada.

"Sergi, jo no tinc temps d'escriure al·legories, però podem parlar explícitament de per què la partitocràcia ha estat desastrosa per gestionar la Covid. Ara, la qualitat narrativa i l'homologia de l'ocell menjafigues oriol són excel·lents", ha respost a través de les xarxes.

Què va passar?

L’especialista en malalties infeccioses va carregar durament contra el Govern, la consellera de Salut i la classe política per la gestió del coronavirus. En declaracions aquest dijous a Planta baixa de TV3 i al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, Mitjà va ser molt dur, especialment amb Vergés, i va afirmar que moltes morts s'haguessin pogut evitar si no hagués estat per la seva gestió.