La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha llançat un míssil contra el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo: "No em trobaran mai en un iot amb un narcotraficant". D'aquesta manera Montero respon a les crítiques de Feijóo al viatge de feina que va fer a Nova York (Estats Units), motiu pel qual la ministra d'Igualtat ha rebut molts d'atacs en els últims dies. "A mi em veuran sempre treballant per defensar els drets de les dones, les persones LGTBI i del conjunt dels treballadors. No em trobaran mai en un iot amb un narcotraficant, un narcotraficant de cocaïna. Això potser al senyor Feijóo sí que haurien de demanar-li", ha etzibat en declaracions davant dels mitjans després d'un acte organitzat pel sindicat UGT sobre el col·lectiu LGTBIQ+.

La dirigent de Podemos ha fet referència així a una polèmica imatge de l'any 1995. En la foto en qüestió (publicada per El País l'any 2013), l'actual líder del PP surt en una embarcació amb Marcial Dorado. Cal recordar que Dorado fou un contrabandista gallec que va ser detingut l'any 2003 per la seva implicació en el narcotràfic de cocaïna. Llavors, Montero ha respost d'aquesta manera a les crítiques que va rebre pel viatge que va fer als Estats Units. Va ser aquest dimarts quan Feijóo va acusar-la de "fer turisme" amb els "diners públics" dels espanyols. La cosa no va acabar aquí i va instar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a pronunciar-se i "actuar en conseqüència". Es referia a un possible cessament de la ministra d'Igualtat. "És una falta de respecte", va concloure durant una intervenció davant del comitè de direcció del Grup Popular en el Congrés dels Diputats. Ara, ha sortit ben escaldat per haver dit aquestes paraules.

Alberto Núñez Feijóo amb un narcotraficant, en un reportatge d'El País
Alberto Núñez Feijóo amb un narcotraficant, en un reportatge d'El País

El president del grup parlamentari d'Unidas Podemos a la cambra baixa, el català Jaume Asens, ha defensat el viatge "important i transcendent" de Montero per reunir-se amb càrrecs de l'administració de Joe Biden i representants de les Nacions Unides. A més, va dir que les crítiques de formacions com PP i Vox mostren que "no els interessen els drets de les dones". En aquesta línia s'ha expressat també el portaveu dels comuns, Joan Mena, que ha afirmat que les paraules de Feijóo destil·len "masclisme, elitisme i classisme". "Qui fou narcopresident que fa turisme de vaixell amb delinqüents es permet dir aquesta mena de bajanades", ha manifestat.

El govern espanyol també ha mostrat el seu suport a la ministra d'Igualtat. Després de la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts, la portaveu Isabel Rodríguez (PSOE) va defensar el viatge de Montero i va retreure a Feijóo que el que realment li molesta és que existeixi un ministeri que representa els avenços de les dones. "No sé exactament que li molesta a Feijóo del fet que existeixi el Ministeri d'Igualtat. Segurament la mateixa existència d'un ministeri que representa els avenços en aquest país per a les dones i que defineix la política d'igualtat, en la que mai ha cregut", va assegurar.