El jurista i advocat Josep Costa ha sortit en defensa del també advocat Gonzalo Boye, després de la petició de la Fiscalia Antidroga d'una pena de 9 anys de presó per un cas que va portar, en concret el del narcotraficant Sito Miñanco. Boye va ser acusat després que un narco testimoni el va acusar, i posteriorment aquest va ser posat en llibertat. Segons Josep Costa, tot plegat és una persecució a l'advocat, cosa que no s'ha de permetre en un Estat de dret. "No hi ha Estat de dret sense advocats. I la feina dels advocats és habitualment treballar per a presumptes delinqüents. Igual que els metges tracten malalts. Quan un règim comença a perseguir els advocats per qui són o pel que han fet els seus clients, ja no és un Estat de dret", ha indicat.

Gonzalo Boye ha assegurat aquesta setmana que la causa per la qual la Fiscalia Especial Antidroga li demana més de nou anys de presó i una multa de 2,7 milions d’euros està dirigida en contra d’ell casualment després de guanyar l’Estat espanyol en la defensa del president a l’exili, Carles Puigdemont, a Alemanya. “Així de simple”, ha dit en una entrevista al programa Més324. L'advocat ha avisat que malgrat tot no es deixarà atemorir.

Boye ha vinculat aquesta situació amb la justícia espanyola, a la feina que fa com a advocat defensor de Puigdemont. L’advocat interpreta l’anunci de la Fiscalia Antidroga com una reacció de l’Estat espanyol després de les vistes al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), a Luxemburg, de la setmana passada. “Divendres a Waterloo vam valorar que podria passar això perquè després de recollir les dents havien de fer alguna cosa, i és el que han fet”, ha subratllat el lletrat.

L’advocat xilè ha assegurat que aquesta causa s’afegeix a una sèrie de problemes que ha tingut des del 2017, quan es va implicar en la defensa dels líders de l’independentisme. “Entrades i escorcolls a casa, assalts, insults, amenaces, inspeccions de tota mena, hackeig de telèfon i d’ordinadors, crec que és així”, ha relatat Boye. L'advocat va acabar incriminat en aquest cas per un dels processats, Manuel Puentes Saavedra, per uns fets “falsos”. L’advocat afirma que el jutge, tot i tenir informació sobre un presumpte assassinat, el va deixar en llibertat. “Va pagar el preu de la seva llibertat amb el fet d’incriminar-me”, ha assenyalat Boye durant l’entrevista.

L’advocat ha considerat “una bestialitat” que per a ell es demanin ara més de nou anys de presó. “Em demanen gairebé més que per a un homicidi, que és de 5 a 10 anys”. Ara bé, el lletrat de Puigdemont ha enviat un missatge d’advertència als perseguidors: “Si creuen que m’atemoriran estan molt equivocats”.