El president català a l'exili, Carles Puigdemont, ha protagonitzat un missatge espontani i emotiu a Instagram en què reclama la unitat de l'independentisme i l'alliberament dels presos polítics. El cap de l'Executiu ha respost a un comentari d'una usuària que donava per bona la versió del cunyat, que va assegurar al programa Preguntes freqüents de TV3 que Puigdemont no s'havia posat en contacte amb la família del vicepresident Junqueras.

Davant del comentari de la usuària, el president exposa que no és el moment de "donar carnassa a l'adversari" ni de demostrar cap tipus de divisió i confrontració en el flanc independentista. Puigdemont anima a "resoldre els obstacles que tenim davant", en una clara referència a la investidura, i anima a no caure en "debats estèrils i batalles i retrets partidistes".

En un segon missatge, el president assegura que la seva principal preocupació és que s'alliberin els presos polítics i assegura que li "sap greu" que s'hagi pogut qüestionar el seu suport als presos polítics. Puigdemont acaba enviant un missatge de confiança en el futur després d'uns mesos que no han estat "fàcils" a Catalunya.