"Molt de coratge a tots plegats. Continuem, seguirem endavant. És un camí llarg, però és un camí que només té un final possible, que és la nostra victòria". Aquest ha estat el missatge que el president Carles Puigdemont ha enviat als catalans després de sortir de la presó de Neumünster, al nord d'Alemanya.

Després d'unes breus declaracions davant la premsa a la sortida del centre penitenciari, i de camí a Berlín on es dirigeix en aquests moments, Puigdemont ha agraït la "solidaritat, afecte i persistència" de tots aquells ciutadans que li han volgut donar suport aquests dies, així com també els centenars de cartes que ha rebut mentre estava empresonat: "Han representat una veritable llum en aquests dies de foscor". 

Puigdemont també ha assegurat que "continuem més forts i decidits que mai", ha tornat a defensar la via "no violenta" i ha exigit la llibertat dels presos polítics. "No estem davant d'un cas de rebel·lió, no estem davant d'un cas de malversació de fons ni de res que se li assembli", ha defensat Puigdemont, tot reclamant al govern espanyol que "s'assegui a una taula de negociació".

Puigdemont ha estat alliberat aquest matí després que aquest dijous la justícia alemanya el deixés en llibertat sota una fiança de 75.000 euros. L'Audiència regional de Schleswig-Holstein va anunciar que tramitarà l'euroordre de detenció només pel delicte de malversació, però va descartar el de rebel·lió en considerar que a Catalunya no hi havia hagut violència.

Més tard, ha fet un tuit reafirmant-se en les seves paraules i ha compartit el tall d'àudio: