El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha enviat un missatge al president francès, Emmanuel Macron, en plena crisi interna a Ciutadans. "Si un radical com aquest troba que Cs és massa extremista, ja us podeu imaginar quina mena de liberalisme practiquen els socis de Guy Verhofstadt, Hans van Baalen i Emmanuel Macron", ha dit Puigdemont en una piulada.

El president català es refereix a la dimissió de l'eurodiputat de Ciutadans Javier Nart que abandona la direcció del partit per les discrepàncies amb l’estratègia d’Albert Rivera. L’executiva de la formació taronja ha sotmès a votació, a petició de Luis Garicano i del mateix Nart, la negativa a negociar la investidura de Pedro Sánchez. 24 dirigents han votat a favor de mantenir l’estratègia, quatre ho han fet en contra i tres s’han abstingut.

Després d’aquest resultat, Nart ha presentat la dimissió, afegint-se al fins ara diputat i portaveu econòmic de Cs al Congrés, Toni Roldán, que deixa el partit i tots els seus càrrecs per un “gir” ideològic que, assegura, “desvirtua” els valors fundacionals del partit. Javier Nart era dels més crítics del partit amb les aproximacions a Vox.

Ciutadans i el partit de Macron comparteixen grup al Parlament Europeu, l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). És per aquest motiu que Puigdemont adverteix Macron: "Les troles sobre Catalunya que s'han arribat a empassar fent cas a aquesta colla de fanàtics".