Carles Puigdemont va tornar a guanyar les eleccions al Consell de la República amb el 92,4% dels vots dels registrats que han participat. El president Puigdemont podrà continuar dos anys més al capdavant de la institució, després que aquest dilluns 19 de febrer es fessin públics els resultats dels comicis. Després de la victòria, Puigdemont ha volgut enviar un missatge d'agraïment a tots els membres del Consell de la República que han tornat a dipositar la seva confiança en l'eurodiputat de Junts. "Gràcies a tots els membres del Consell de la República per haver-me revalidat la confiança al capdavant del govern a l’exili", ha escrit a X, antic Twitter.

En el seu missatge d'agraïment, Puigdemont assegura que assumeix el càrrec "amb la màxima determinació" i que lluitarà per "desplegar i consolidar" el paper del Consell "dins i fora" de Catalunya. "Gràcies a tots els membres del Consell per haver-me revalidat la confiança al capdavant del govern a l’exili. L’assumeixo amb la màxima determinació per desplegar i consolidar el Consell dins i fora del Principat. Tenim a les nostres mans l’eina més efectiva i transversal per treballar —des de la unitat i amb plena llibertat— per la independència de Catalunya!", diu el missatge complet de Puigdemont.

Puigdemont s'ha endut una victòria clara; la segona candidatura més votada ha estat la de Jordi Castellà, amb 493 vots (5,5%), mentre que Lluís Felipe ha quedat en tercera posició, amb 66 vots (0,8%). El vot en blanc ha tingut un total de 119 vots, que representa l'1,3%. A les eleccions del Consell, hi han votat 8.941 registrats, fet que suposa un 9,94% de participaciód'un cens total de 89.970 persones. Els resultats són provisionals fins al dia 24 de febrer, en espera que la Sindicatura Electoral resolgui, si escau, alguna incidència o reclamació. 

Carles Puigdemont Consell República
Resultats dels comicis del Consell de la República

El programa de Puigdemont

Carles Puigdemont presideix l'entitat des de la seva creació el 2018. A través d’una entrevista interna del Consell, el president a l’exili, Carles Puigdemont, explicava que el seu projecte és “continuista” en el sentit que vol continuar situant l’entitat com un “espai de coordinació” de la unitat estratègica de l’independentisme: “Vull treballar per sumar tots els actors independentistes en l’objectiu comú de la República catalana independent”. Paral·lelament, el també eurodiputat traça en el seu full de ruta el fet de “mantenir viu el mandat de l’1-O, la internacionalització de la causa catalana, el desplegament territorial al Principat i als Països Catalans, amb l’enfortiment dels Consells Locals i Territorials, o continuar implementant les idees del document ‘Preparem-nos’ i defensar la llengua i la cultura catalanes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!