La diputada al Congrés del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha cridat aquest dissabte a "orientar" el partit cap al nou projecte del president Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República.

"És un moment d'excepcionalitat. Tenim la responsabilitat d'orientar el partit cap a la Crida Nacional per la República, que és l'instrument d'unitat que ara necessita el país per fer efectiva la república", ha afirmat avui en declaracions a TV3.

Nogueras és la única candidata dels crítics a la vicepresidència vol pel partit una presidència encapçalada per l'actual coordinador d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, i una executiva de 20 membres.

Sumar a Crida Nacional

Davant d'aquesta proposta que busca alinear el partit amb el projecte polític de Puigdemont, està la de l'actual coordinadora nacional del PDeCAT, Marta Pascal, que vol ocupar la Secretaria General del partit —un òrgan que s'està discutint crear o no en l'Assemblea Nacional que la formació celebra aquest cap de setmana—.

Pascal ha proposat una candidatura de consens i que el partit se sumi a la Crida, però ha advertit que no renunciarà a liderar el partit des de la Secretaria General i ha manifestat estar disposada a batre's en les votacions del diumenge amb una altra candidatura.

La diputada del PDeCAT al Congrés, ha replicat la proposta de Pascal: "Jo crec que el més important és que aquesta Assemblea no va de noms".