La diputada de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha aprofitat la prèvia del Debat de la nació que ha començat aquest matí, per prendre el pols, de retruc, a l'actualitat política catalana. Primer a Catalunya ràdio i posteriorment a Ser Catalunya, on ha donat més joc. Novament, un altre front en l'independentisme posa en relleu la manca d'entesa pel cas de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Que Pere Aragonès es preocupi del seu partit, crec que s’equivoca d’adversari. Que ells s’ocupin dels seus assumptes interns i nosaltres dels nostres. Ple suport a la presidenta Laura Borràs, com no pot ser d'una altra manera", ha declarat Nogueras a Aquí Catalunya.

"Demano un mínim de lleialtat"

I encara ha estat més explícita amb el seu missatge directe al president: "Si Aragonès es pensa que atacant Laura Borràs podrà sumar, s'equivoca". Així doncs, considera que el procés judicial de Borràs segueix el mateix esquema d'altres precedents com el de "Xavier Trias, Artur Mas, Carles Puigdemont o Josep Lluís Alay". Per tot plegat, Nogueras demana "un mínim de lleialtat entre partits, no només independentistes sinó catalanistes, d'aquells que creuen en el potencial d'aquest país". Precisament a Ser Catalunya és on també una expresidenta del Parlament i d'Esquerra, Carme Forcadell, va convidar Borràs a fer un pas al costat. I és aquest enfrontament el que fa concloure des de Junts que són els republicans qui han d'acabar definint-se encara més: "Jo crec que Esquerra ha de decidir quin és el seu soci, el que està a Catalunya que és Junts, o a Madrid que és el PSOE. Paguem 52.000 milions d'euros en impostos, podríem fer moltes coses si podem disposar d'ells".

"La taula és una foto"

Mentre el Debat de la nació torna a la primera línia mediàtica, un altre punt de trobada com la taula de diàleg continua en un punt mort permanent. "És incomprensible escoltar Pedro Sánchez o els ministres parlar de ‘reencuentro’ i de diàleg quan els seus advocats són l’acusació directa en tots els casos judicials que ens afecten als independentistes. Una nova trobada de la taula de diàleg és una foto més d'aquest àlbum fotogràfic i de titulars que ens ha donat aquesta inexistent taula. Emplaçaria a tots els companys al final que som aquí perquè ens ha posat la gent anar de la mà". I reitera el que els seus ja han dit des del principi:  "No acceptarem que ens diguin què podem parlar o no, ni tampoc ajudarem a dilatar aquesta taula de diàleg".

Finalment, l'actualitat més immediata que avui es dona al Congrés ha passat en un segon terme, però Nogueras també ha marcat perfil: "El document que hem preparat pel Debat de la nació ens dona la ​​foto més exhaustiva del que ha estat aquest mandat. El resum d’aquests dos anys és que Catalunya perd i molt. Sánchez ha fet el mateix que Rajoy.”