La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, diputada al Congrés dels Diputats, deixa la direcció del partit. Nogueras no estripa el carnet del partit però es posiciona a favor del nou partit de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, amb qui se sent més identificada per projecte polític que amb el partit que encapçala David Bonvehí.

Nogueras ha liderat, des de la direcció, l'aposta perquè el PDeCAT transiti cap al nou espai del president Carles Puigdemont. I, ara mateix, amb el congrés fundacional de la nova formació de Junts, encara no hi ha acord. Nogueras tanca una etapa que havia liderat amb Bonvehí des del juliol del 2018. D'altra banda, no es descarten més baixes a l'executiva.

Primeres reaccions

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha fet la primera valoració sobre la renúncia al partit de la seva companya: "És un fet que honora la vicepresidenta. Això no vol dir que deixi el carnet del PDeCAT", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Budó, en la línia de Nogueras, considera que "la direcció actual ha agafat un rumb que no comparteixen la majoria d'associats".