"Molt poca gent sabia que tenia esclerosi múltiple. No volia explicar-ho en un article ni en una entrevista a la ràdio de 20 minuts. Volia explicar totes les coses que m’havien passat i d’on ve tot això. Quan m’ho van dir és com si sentís un soroll, però era incapaç de processar la informació". Així ha explicat l’exdiputada de la CUP i activista Mireia Boya que té esclerosi múltiple en una entrevista a RAC1 amb motiu de la publicació del llibre Trencar el silenci. 

La cupaire explica la seva experiència com a diputada i com a membre del secretariat nacional de la CUP. Però no només. Trencar el silenci va més enllà de la vessant política i analitza també diferents aspectes de la seva vida personal com el masclisme o com va viure els moments finals de la vida de la seva mare. I precisament, entre aquestes confessions, Boya admet que fa un any i mig li van diagnosticar esclerosi múltiple.

Al llibre explica el procés del diagnòstic i com va començar tot. Comenta que va arribar en taxi a l’hospital Clínic sense sentir-se les cames. Va estar cinc dies ingressada, li venien moltes preguntes al cap i diu que era incapaç de processar la informació que li estaven donant sobre la malaltia, recull la Fundació Esclerosi Múltiple.

El suport de Buch

Després que s'hagi fet pública la notícia, el conseller d'Interior, Miquel Buch, que també té esclerosi múltiple, ha fet un tuit de suport. "Tota la meva solidaritat i suport davant la peculiar 'companya de viatge' que compartim".

"Molts ànims i molta força", ha subratllat.

Assetjament a la CUP

Durant l'entrevista a RAC1 Boya també ha parlat del cas d'assetjament que va patir dins la mateixa CUP per part d'un membre del mateix secretariat nacional durant un any i mig. Al principi, tal com ha explicat, no n’era conscient. "Me n’adono que passa alguna cosa estranya en una reunió amb antics membres del secretariat nacional, on ell hi era i a mi se’m va adormir la llengua. Vaig marxar perquè era incapaç de parlar i la reacció física va ser vomitar. És una reacció física que indica que no pots més", ha insistit.