Les festes de Nadal i el pont de la Puríssima són a tocar i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat que les celebracions es facin amb les persones més properes per tal de no barrejar diversos grups de convivència.

El titular d'Interior s'ha referit al pont que comença aquest cap de setmana recordant que si es decideix desplaçar-se a un altre municipi hi ha l'obligació de no sortir d'aquest: "Si marxem de cap de setmana ens hem de quedar al poble on estiguem", ha indicat en una entrevista a RAC1.

De la mateixa manera, ha assegurat que els Mossos i les policies locals controlaran el compliment del confinament municipal, que podria ser comarcal a partir de dilluns si es passa de tram. "El pont l'hem de tenir molt ben controlat", ha manifestat. Ha afegit que del que es faci aquests dies en pot dependre el Nadal. 

Les restriccions de mobilitat no es modificaran el cap de setmana vinent encara que hi hagi el pont de la Puríssima, i per tant les limitacions de mobilitat seran del dijous a la nit al dilluns al matí.

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).

Les reunions de 10 persones

El Govern es planteja permetre que als àpats de Nadal es puguin reunir fins a deu persones, d'un màxim de dues bombolles de convivents, i està pendent de decidir si els menors de 14 anys comptaran igual que els adults en aquest còmput. 

Sobre aquest tema, Sàmper ha subratllat que "encara no tenim vacuna" i que, per tant, "no podem protegir els més vulnerables, com la gent gran". Si més no, ha explicat que aquesta i altres qüestions referents al Nadal s'han de debatre amb el govern espanyol. 

Tot i això, el conseller ha apuntat que si es volen permetre les reunions de deu persones i la mobilitat entre comunitats autònomes, "s'haurà de fer amb molt control".

El canvi de tram

Aquestes declaracions s'han fet l'endemà que es comencessin a veure els efectes de la reobertura del primer tram, per exemple, de la restauració. Sàmper assegurava aquest dimarts que el canvi de tram està supeditat a una Rt menor de 0,9 i l'última dada és de 0,84.

Després de molts dies de millora en les dades, ahir els indicadors epidemiològics no donaven bones notícies, fet que va fer témer que es frenés l'avenç en la reobertura. Si més no, la consellera de Salut, Alba Vergés, va fer una crida a la calma: "El pas a la fase dos aquest dilluns dia 7 no està en perill".