Repunt de casos. Si ahir era el primer dia en moltes setmanes que els nous contagis de coronavirus se situaven per sota dels 600, aquest dimarts la cosa torna a canviar. Segons les dades que ha facilitat aquest dimarts el Departament de Salut, s'han registrat 1.505 nous casos en les últimes 24 hores, i ja en són 342.405 des de l'inici de la pandèmia. Aquest dilluns se'n van detectar 561, mentre que diumenge la xifra va ser de 1.162. Pel que fa al nombre de morts, les dades també pugen. S'han notificat 62 noves víctimes mortals —ahir n'hi va haver 36 i diumenge 33—, i la xifra total ja s'eleva fins als 15.928.

Tot i les xifres, l'índex de contagi puja significativament fins als 0,84 després de dies oscil·lant entre el 0,77 i el 0,78. Respecte a les dades d'ahir, hi ha hagut una pujada del 0,06. És a dir, cada 100 persones en contagien ara 84. Pel que fa al risc de rebrot, també hi ha hagut un augment. Ha passat del 196 d'ahir al 201 d'avui.

Les úniques dades positives es troben en centres hospitalaris. De fet, l'evolució és el que més preocupa a les autoritats sanitàries, perquè el sistema sanitari continua pressionat. Així, doncs, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades clau per veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya. Pel que fa als nous ingressos, baixen. Salut n'ha notificat un total de 1.718, 34 casos menys que ahir. Els pacients d'UCI també estan en descens, dels 458 d'ahir als 454 d'avui, 4 menys.  

Cribratges a Barcelona

El Departament de Salut posa en marxa a partir d'aquest dimarts cribratges intensius en diferents barris de Barcelona per detectar contagis del coronavirus entre la població de més de 16 anys que no tingui símptomes de la Covid-19. Els cribratges s'allargaran diverses setmanes, fins a mitjan desembre, i es faran al Centre Esportiu Municipal (CEM) Olímpics, al Recinte Modernista de Sant Pau, a la Universitat de Barcelona i al Casal de Gent Gran Casa Nostra, de Nou Barris. L'objectiu és trencar les cadenes de transmissió comunitària i frenar l'expansió del virus, coincidint amb la sortida de la segona onada de la pandèmia a Catalunya.

 

Imatge principal: un treballador sanitari espera el resultat d'un test de coronavirus / Efe