Ni rastre de la mà estesa que fa pocs mesos Miquel Iceta va oferir al president de la Generalitat per tirar endavant els pressupostos. El líder del PSC no concedeix més marge a la legislatura i ha demanat a Quim Torra que "faci un pas al costat" i "dimiteixi". 

Durant la rèplica del primer secretari dels socialistes catalans a la intervenció del president, li ha retret que "posi la independència per sobre de la convivència", que "el seu activisme el porta a menystenir la seguretat ciutadana" i que "en les seves mans l'autogovern torna a estar en risc com el 2017". Precisament sobre això, ha recordat a Torra la seva "obligació de promoure la convivència, assegurar la seguretat i garantir l’autogovern". 

Iceta ha tingut paraules de suport per als 194 agents de la policia ferits durant els aldarulls de les darreres hores, alhora que ha assegurat que no li mereixen "cap respecte" els qui fan servir la "violència" en les manifestacions. "Totes les opinions són legítimes, però no ho són totes les formes com s’expressen", ha sentenciat. 

Així mateix, el cap de files del PSC ha advertit l'independentisme que "aquesta sentència ha de ser acatada" i ha tret pit perquè considera que "el temps ens ha donat la raó" amb que "la via unilateral no anava enlloc". La proposta dels socialistes, tal com ha manifestat el propi Iceta, passa pel "diàleg amb respecte al marc legal" que busqui els grans consensos i pel "retorn a la política".