El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha respost aquest matí a la carta que li ha adreçat el president d’ERC a través d’ElNacional.cat. El líder dels socialistes catalans ha recordat a Oriol Junqueras que ha estat el Tribunal Suprem qui l’ha condemnat i no els socialistes. Iceta ha descartat visitar-lo a la presó. “Amb una carta com aquesta, no”, ha assegurat.

En la carta Junqueras demana a Iceta que anés a visitar-lo a la presó per explicar-li què hi ha de just en la sentència de l'1-O, "si té la consciència neta", i li recorda que ell va estar, en el seu moment, a favor del dret a decidir.

Així ha demanat a Junqueras un esforç de sinceritat com sí que han fet, a parer seu, la consellera Clara Ponsatí, quan va afirmar que amb la DUI van anar de farol, o l'expresidenta del Parlament, Carme Forcardell, "quan ha reconegut que es van oblidar de la meitat del país".

El primer secretari dels socialistes ha afirmat que el que es pretén amb aquesta carta és que doni suport polític “a una cosa que no té el nostre suport polític”. "No voldríem que es pensés que donem suport a uns errors polítics que no només pagaran els que els van cometre, sinó el conjunt del país", ha afegit.

Iceta ha demanat a l’independentisme que prengui consciència dels seus errors i faci un esforç de realisme. “Els vam advertir en moltes ocasions que saltar-se la llei té costos elevats i no porta enlloc”.

Els socialistes, ha destacat el secretari d'organització Salvador Illa, demanen a Junqueras que s’atreveixi a dir la veritat als catalans i digui que no hi ha majoria independentista. "Que s’atreveixi, com ha fet Forcadell a dir que ha faltat empatia amb la meitat dels catalans", ha insistit.