La crisi oberta a Podemos amb la decisió de Íñigo Errejón de presentar-se a les autonòmiques amb la marca de Manuela Carmena té conseqüències més enllà de la formació lila. Així ho ha reconegut el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha afirmat que "si a Podemos li va malament, al PSOE se li complica la vida, és evident". No cal oblidar el suport de la formació liderada oper Pablo Iglesias al socialista Pedro Sánchez.

En declaracions a Rac1, Iceta ha avisat que és "molt més difícil fer una força política que desfer-la" i ha considerat que "la divisió de les esquerres divideix les esquerres". El primer secretari del PSC ha sentenciat que "la nova política està envellint molt ràpidament" i prenent "els vicis", que no "les virtuts", de la que consideren "vella política".

El líder dels socialistes catalans ha admès "simpatitzar" amb les tesis d'Errejón, encara que ha li ha retret de forma vetllada la seva actuació en recordar que "ull, que això és un projecte col·lectiu". Iceta ha assenyalat que Podem "fa bé" en "intentar protegir" el projecte municipal de Carmena a Madrid -que ha definit com "de força èxit"- encara que ha opinat que "barrejar-ho amb la comunitat pot ser complicat".