El fins ara candidat de Podemos a la Comunitat de Madrid a les pròximes eleccions autonòmiques, Íñigo Errejón, es presentarà finalment sota les sigles de Más Madrid, després d'arribar a un acord amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que intentarà repetir el càrrec amb aquesta plataforma.

Així ho ha anunciat la regidora mateixa a les xarxes socials, on ha penjat una carta conjunta amb Errejón per donar "una bona notícia". "És una invitació per trobar-nos, amb la sintonia i el compromís que requereixen els moments importants", assenyala Carmena, que assegura que aquesta primavera necessiten "la creativitat i les ganes de millorar dels madrilenys".

D'aquesta manera Errejón deixa de banda la marca Podemos, un moviment que es podia intuir ja fa unes setmanes quan va llançar un vídeo de precampanya a la Puerta del Sol on no va fer menció ni una sola vegada a la formació morada. I tot en un dia en què acaba el termini donat amb Esquerra Unida per configurar la llista conjunta de les eleccions autonòmiques, després del preacord en què la candidata d'IU a la comunitat, Sol Sánchez, aniria com a número dos en l'espera de ratificació.

A més també contravé la direcció regional de Podemos, que l'1 d'octubre passat va ratificar que la fórmula triada per a la difusió i promoció d'aquestes candidatures es traduirà en la denominació Unides Podemos-IU-Equo, "que serà idèntica per a l'àmbit autonòmic i europeu", després de la consulta del març en què més d'un 90% dels inscrits aprovessin que aparegués la marca Podemos a les paperetes.

La decisió múrria per sorpresa a Podemos

La direcció de Podemos no estava assabentada dels plans d'Errejón de renunciar a les sigles del partit morat per presentar-se a les pròximes autonòmiques amb el projecte i la marca impulsada per Carmena, segons han informat a Europa Press fonts de la cúpula del partit de Pablo Iglesias.

L'Executiva estatal de moment ha evitat fer qualsevol mena de comentari sobre això, més enllà de reconèixer que no havia estat informada dels plans d'Errejón. Fonts de l'entorn del candidat han assegurat a Europa Press que l'encara diputat al Congrés comunicarà aquesta decisió a Iglesias aquest dijous.

D'aquesta manera, la decisió d'Errejón —amb unes conseqüències que encara no se saben— ha agafat per sorpresa la direcció estatal. Aquest mateix dijous, abans de fer-se públic l'anunci, la portaveu parlamentària i número dos de Podemos, Irene Montero, ha tornat a donar per bo l'acord a què ha arribat Podemos Comunitat de Madrid i Esquerra Unida per formar la candidatura de les eleccions autonòmiques.