Més incorporacions en l'executiva del PSOE. El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, s'integrarà a l'executiva federal com a secretari de Memòria Democràtica i Laïcitat, càrrec que ocupava fins ara Patxi López, que serà el nou portaveu socialista al Congrés dels Diputats. Pedro Sánchez vol reforçar la direcció del PSOE per afrontar el cicle electoral de l'any vinent amb una reestructuració interna molt àmplia amb l'objectiu de millorar la coordinació i comunicació entre el partit i el Govern.

La incorporació de Miquel Iceta és una mostra d'aquesta reformulació que ha posat en marxa Pedro Sánchez, accelerada per la dimissió, aquest dilluns, de la dimissió de la vicesecretària general, Adriana Lastra. No es descarta que la remodelació de la cúpula del partit vagi acompanyada d'una crisi de Govern. Iceta serà el setè ministre que s'integri a l'executiva federal del PSOE. En l'actual executiva ja es troben la ministra d'educació, Pilar Alegría, juntament amb Félix Bolaños, Isabel Rodríguez, María Jesús Montero, Carolina Darias i Diana Morant. Precisament, Pilar Alegria, serà la nova portaveu del PSOE.

Iceta ha agraït a Pedro Sánchez la confiança que ha dipositat amb el seu nou nomenament dins de l'Executiva socialista. El ministre de Cultura agafarà el relleu de Patxi López, de qui assegura que seguirà la seva tasca. "Contribuiré amb totes les meves forces a reforçar el projecte", ha acabat a les seves xarxes socials.

TUIT miquel iceta

El nou comitè federal, dissabte

Es van coneixent amb comptagotes els canvis que Sánchez anunciarà en la reunió del comitè federal d'aquest dissabte, una remodelació que ha estat valorada pel ministre de Presidència i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, que aquest dijous al ser preguntat pels nous portaveus, Patxi López i Pilar Alegría. Bolaños s'ha mostrat confiat que els canvis en les representacions del PSOE i del grup socialista en el Congrés ajudin a enfortir el missatge del partit davant del soroll "eixordador" de la dreta. En declaracions en Ràdio Nacional, Bolaños ha assegurat que la dreta no té projecte ni alternativa i, per això, "necessita molt soroll" perquè el Govern i el PSOE no siguin "capaços d'explicar la ciutadania tot" el que estan fent.

Mentrestant, tant Sánchez com el seu entorn s'enfoquen en reforçar al partit davant d'unes perspectives electorals que els juguen a la contra. Les crítiques pels últims moviments del govern socialista i del mateix Sánchez dins i fora del partit no han deixat d'arribar a Ferraz les últimes setmanes, amb aquestes noves aposten que ha presentat aquest dijous es dirigeix al comitè federal del partit perquè les ratifiqui.