Adriana Lastra, vicesecretària general del PSOE, ha dimitit aquest dilluns del seu càrrec, segons ha avançat la Cadena SER. La número dos del partit socialista ha deixat les seves responsabilitats en partit per raons personals, segons han informat fonts de la formació. Adriana Lastra, que es troba embarassada, ja no va assistir la setmana passada al debat de l'estat de la nació. En els últims dies, s'especulava amb la possibilitat que Lastra abandonés la vicesecretària.

"En els últims mesos, s'han produït canvis importants en la meva vida personal que m'exigeixen tranquil·litat i repòs i que, en les dues últimes setmanes, m'han obligat a prendre una baixa laboral que es prolongarà encara un temps", assenyala Adriana Lastra en un comunicat. "Per tot això, i davant de la dificultat de compaginar les exigències de repòs i cures, imprescindibles en la meva situació actual, amb la intensitat que exigeix la direcció del Partit, he presentat la meva dimissió com a vicesecretària general del Partit Socialista Obrer Espanyol", prossegueix.

Lastra agraeix a Sánchez la seva confiança

Adriana Lastra va comunicar fa uns dies Pedro Sánchez la seva decisió d'abandonar la vicesecretaria general del PSOE. En el comunicat fet públic aquest dilluns, Lastra agraeix al president del partit "la seva confiança tots aquests anys recorreguts en un camí que molts van creure impossible i que hem fet realitat pas a pas".

Segons Lastra, la vicesecretaria general del PSOE és "una de les responsabilitats més belles que existeixen" però també "una tasca molt exigent en temps, esforç i desvetllaments". Llastra agraeix també la "dedicació i competència" de tots els companys de la Comissió Executiva Federal i del personal de Ferraz, i dona les gràcies igualment "de cor" a tots els afiliats i militants socialistes. La dirigent socialista no abandonarà el seu escó en el Congrés dels Diputats.

Número dos de Pedro Sánchez

Lastra sempre ha estat al costat de Pedro Sánchez. De fet, va ser una de les persones que el va animar a plantar batalla per recuperar la secretària general del partit tres la seva dimissió l'1 d'octubre. Adriana Lastra ocupava la vicesecretaria general del PSOE des del 2017, anteriorment va ser responsable de política municipal. El 2018, quan Sánchez va accedir a la presidència del govern espanyol, va ser nomenada portaveu del grup parlamentari del PSOE. Va ser una peça clau en les negociacions perquè Sánchez aconseguís els suports necessaris per arribar a president. El setembre del 2021 el diputat socialista Héctor Gómez la va substituir com a portaveu del PSOE en el Congrés amb l'objectiu que la política asturiana se centrés en el dia a dia del partit.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.