El primer secretari de PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest dissabte que el seu partit proposa una "aplicació més flexible" del model d'immersió lingüística i no que "s'abandoni", pel que ha atribuït a "un problema de comprensió lectora" dels seus adversaris polítics la polèmica generada.

La ponència política del PSC de cara al seu XIV Congrés, que se celebrarà de l'13 a l'15 de desembre, ha estat aquest divendres objecte de polèmica a l'incloure un punt en què es parla de "flexibilitzar" el model d'immersió lingüística per adaptar les hores de català i castellà que s'imparteixen a cada centre educatiu al seu entorn social.

Iceta, que ha atès els periodistes després de votar en la consulta sobre el preacord de Govern entre el PSOE i Unides Podem, ha recordat que els socialistes van ser "impulsors" de l'actual llei educativa catalana i ha dit que el PSC encara "comparteix" el model d'immersió lingüística.

"Hi ha partits que ja han renunciat a millorar l'escola perquè consideren que vivim al paradís", ha ironitzat Iceta, però el PSC sosté que "cal seguir millorant" i per això proposa "flexibilitzar" el model i que siguin els mestres "els que decideixin com fer-ho" i "marquin la pauta".

Ha afegit que "l'objectiu és claríssim", que els joves catalans dominin "perfectament" en acabar la seva etapa escolar el català, el castellà i l'anglès.

Per aconseguir-ho, "hi ha zones que poden necessitar un reforç de català, altres de castellà i totes de l'anglès", ha afirmat.