Cop de porta del PSC al "frontisme" a Catalunya. El líder socialista, Miquel Iceta, ha rebutjat aquest dilluns configurar un "front" comú amb C's al Parlament, idea llançada a l'aire diumenge pel portaveu dels d'Albert Rivera, Carlos Carrizosa, en una entrevista al 3/24, per traslladar a la cambra catalana l'entesa a l'Estat entre les dues forces.

L'aposta d'Iceta és no tancar-se a la pluralitat parlamentària. "Hem arribat a acords tan amb el PP com amb la CUP", ha reblat, per evidenciar que des de les seves files busquen teixir pactes transversals amb qualsevol formació "en benefici dels ciutadans". I és que considera, a més, que la política catalana té una "geometria molt diferent a l'espanyola".

Aquestes intencions han anat cristal·litzant en les diferents votacions al Parlament fins ara, i el ple de la pobresa d'aquest dimecres pot servir per arribar, en aquest cas, a consensos amb l'esquerra parlamentària. Esperen que sigui un "punt d'inflexió", perquè els problemes socials assegura Iceta que "no poden esperar ni a la independència ni a la reforma federal de la Constitució". 

Resoldre el 9N

Iceta ha expressat respecte a la Justícia, però rebuig a la judicialització de la política. El primer secretari socialista ha lamentat que el govern espanyol hagi dut als tribunals tot allò relacionat amb el procés sobiranista. Avui ha acudit voluntàriament el líder de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, a retre comptes al TSJC per col·laborar a posar les urnes a Catalunya.

A Nicaragua (seu del PSC) desitgen que tot aquest atzucac se solucioni "el més ràpid possible". Pel líder del PSC està "interferint en la vida política".