El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit de cara al 10-N que ERC són "llops amb pell de xai". En un acte a Sant Joan Despí (Barcelona) amb el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha criticat els "moderats d'ERC" i els que "ara situen Gabriel Rufián com a estadista": "Els primers que van dir que no votarien uns pressupostos modèlics van ser ERC. Tots serem jutjats pel que fem, no pel que diem", ha insistit. D'altra banda, ha reivindicat que el PSC opta pel diàleg dins la llei, per la convivència i pel respecte, mentre que les altres opcions polítiques "s'han radicalitzat". En canvi, ha definit el PSC com a "radicalment moderat, demòcrata, catalanista i sensat".

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha reivindicat els "acords amb tothom", en defensa del seu pacte amb JxCat a la Diputació de Barcelona, i ha criticat el PP i Cs per demanar-los que trenquin l'aliança perquè això significaria "donar" als independentistes "una de les institucions més importants per als serveis per als ciutadans".

Marín ha demanat al president Torra "que deixi de fer d'activista i comenci a canviar el seu comportament", amb què, segons l'alcaldessa, "està posant en perill molts projectes, com el Mobile World Congress, entre d'altres".

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha erigit el seu partit com "una veu que trenca l'espiral del silenci" i "l'única força no independentista capaç de dir prou" a la ciutat. Paneque ha retret l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que digui que no hi ha llibertat d'expressió "quan el que vol dir és que no hi ha llibertat per saltar-se les lleis".

D'altra banda, ha afirmat que els independentistes "no volen diàleg" i que l'únic que volen és "tornar a dir als socialistes franquistes perquè Espanya no permet l'autodeterminació". També ha lloat els "herois anònims" de les seves files que s'alcen davant dels "egòlatres que parlen amb moralitat absoluta".

A l'acte hi han participat alcaldes –com el de Súria, Salàs de Pallars o Masies de Voltragà- i regidors socialistes d'arreu de Catalunya.