Discrepància del líder del PSC, Miquel Iceta, amb les paraules de l'expresident d'Espanya Felipe González, en què demana no obstaculitzar un govern del PP. Iceta ha dit que no comparteix la tesi, però ha considerat que ha de ser "tinguda en compte" i els militants i dirigents del PSOE "farien molt bé a llegir-la i reflexionar-hi".

Després d'un esmorzar informatiu amb la presidenta de Balears, Francina Armengol, el socialista ha insistit que ell va treballar amb l'expresident i va aprendre "molt", perquè les seves opinions sempre li mereixen "respecte" i el mouen a reflexionar. Un dels punts, per exemple, diu que és que la fragmentació parlamentària sortida de les urnes impedeix una alternativa al PP coherent. "Si no va ser fàcil fa uns mesos, res indica que ara fos més senzill", ha reconegut Iceta, que no obstant això creu que "no cal descartar res".

De fet aquests dos dirigents s'han mostrat oberts els dos últims dies a una eventual negociació per intentar tornar a fer de Pedro Sánchez president. "Si el PP ho intenta i fracassa, el nostre sistema democràtic diu que ho ha d'intentar Sánchez", reflexionava aquest dimecres Armengol, amb l'assentiment d'Iceta.

En qualsevol cas, ara és hora que Mariano Rajoy, candidat dels populars, busqui suports i s'enfronti a la investidura, sent conscient, pel català, que "no pot repetir les polítiques que ja ha fet". Amb tot, ha afirmat, "la nostra vocació no és ser la crossa del PP en aquests moments".