Amb totes les mirades posades en el cos de Mossos d'Esquadra, per la previsió de manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem, el conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha volgut garantir aquest dimecres que el cos policial de la Generalitat garantirà "sempre" la llibertat d'expressió. Ho ha dit durant la sessió de control al Govern que ha tingut lloc al Parlament, on també ha volgut deixar clar que ni l'executiu, ni el president de la Generalitat ni tampoc ell mateix fan cap tipus d'"ingerència" al cos. 

Buch ha fet aquestes declaracions després que el diputat taronja Matías Alonso demanés la seva dimissió i que l'acusés de no defensar "els drets fonamentals i les llibertats públiques de tots els catalans". El conseller ha acusat, a més, Cs de "falsejar la realitat".

Acusacions contra Cs per "mentir"

A la tarda, en dues interpel·lacions de Cs i PP, Buch ha insistit en que no hi ha hagut ingerències i en què garantirà la llibertat d'expressió de tots els diputats. "Si volen un país en el que la gent es quedi a casa i no es manifesti hauran d’anar a un altre lloc", els ha etzibat, recordant que els Mossos garantiran el "dret fonamental" de la manifestació i lliure expressió.

A més, ha acusat Ciutadans de dir "mentides" per intentar crear un relat que justifiqui l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la llei de seguretat nacional. En aquest sentit, ha assegurat qui degrada les institucions no és l'independentisme sinó "aplicar el 155". "Això és dir que estàs per sobre la voluntat del poble i és molt poc democràtic", ha afirmat en aquest sentit, afegint: "el que els molesta és que aquest país siguem com som i ens en sortim".