L'alcalde de Premià de Ma i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha anunciat que té intenció d'abandonar ambdós càrrecs, segons ha informat El Punt Avui.

Concretament, presentarà la seva dimissió com a alcalde en el ple municipal de dimecres 13 de desembre i deixarà l'ACM "a mitjans o finals de gener". Segons Buch, la decisió la va comunicar al seu cercle més íntim al febrer i la va posposar fins a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, i la desvincula de la seva incorporació en la llista de JuntsXCat per a les eleccions del 21 de desembre, en què ocupa el lloc 22 per Barcelona.

"M'ho van proposar amb una trucada i vaig tenir poques hores per decidir-me. Tampoc no em va costar gaire", ha relatat Buch, que va rebre una querella juntament amb la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, per contribuir a la promoció, organització i celebració de l'1-O.

Buch ha recordat que sempre ha apostat públicament per acabar el seu mandat com a alcalde després de dos mandats: "He de complir l'exemple".