Podemos confia en poder tenir algun ministre en el futur govern de Pedro Sánchez, segons informa l'agència Efe que es remet a fonts de la cúpula de Podemos que no s'identifiquen. El PSOE i Podemos han arribat a un ràpid acord per constituir la Mesa del Congrés, i això ha animat a Podemos, que creu que es podran establir governs de coalició entre les forces d'esquerres a autonomies i municipis (com al País Valencià), i també al mateix govern central. Per ara, malgrat tot, en públic Pablo Iglesias només ha reconegut que l'acord per a la mesa del Congrés és "un bon punt de partida" per a la investidura.

Els líders de Podemos, sempre segons Efe, "tindrien la sensació" que Pedro Sánchez està obert a incorporar al seu govern militants del partit morat, i no només independents pròxims a Podemos. Tot i que la relació entre ambdós partits és ara per ara fluïda, des de Podemos han indicat que no estan disposats a signar un xec en blanc al PSOE, i que exigiran estar al govern amb totes les conseqüències que això comporta. La major por, per a la cúpula de Podemos, és que alguns barons del PSOE bloquegin l'acord.

Malgrat tot, segons d'altres fonts, Sánchez en aquests moments només es plantejaria governar en solitari, i la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ho ha afirmat així de forma taxativa: "Continua vigent la vocació del president del govern de treballar en solitari amb el nostre programa", va declarar ahir.