El nou govern de Mariano Rajoy tindrà una dona més que l’anterior: es passa de 4 a 5 ministeris liderats per una dirigent femenina. De les 5 noves ministres, tres formaven part de l’anterior executiu.

El paper femení no només augmentarà en nombre al nou govern popular: també en importància de les carteres. Els 5 noms són els següents: Soraya Sáenz de Santamaría, que repetirà com a Vicepresidenta i ministra de la Presidència; María Dolores de Cospedal, que ocuparà el càrrec de Ministra de Defensa; Fátima Bañez, que s’encarregarà d’Ocupació i Seguretat Social; Isabel García Tejerina, que repeteix a Agricultura; i l’única catalana de l'executiu, Dolors Montserrat, que serà la ministra de Sanitat.

D’aquestes, Sáenz de Santamaría i Fátima Bañez repeteixen respecte de la passada legislatura, on van ser nomenades ministres al costat d’Ana Pastor, que ara és la presidenta del Congrés, i d’Ana Mato, la ministra de Sanitat que va acabar dimitint després de resultar involucrada al cas Gürtel.

Malgrat aquell episodi, la primera legislatura de Rajoy va acabar també amb la presència de quatre dones a l’executiu. Mato va caure el novembre de 2014, però des de l’abril del mateix any Isabel García Tejerina va passar a ocupar la cartera d’Agricultura, en substitució de Miguel Arias Cañete, que va ser escollit eurodiputat.

Sobre les noves cares femenines de la legislatura que comença, val a dir que Dolores de Cospedal serà la segona dona de la història que ocupa el Ministeri de Defensa. La primera va ser Carme Chacón, durant la segona legislatura de Zapatero.