El ministre de Justícia de Polònia, Zbigniew Ziobro, ha advertit aquest dilluns que el govern "esquerrà" d'Espanya "legalitzarà la zoofília". "L'esquerranisme és la plaga del segle XXI. Els espanyols permeten als nens canviar de sexe a voluntat. Ara legalitzaran la zoofília", ha publicat Ziobro en el seu compte a Twitter citant una notícia d'un mitjà sensacionalista polonès. "L'ús d'una trampa per a rates es castiga amb presó. El virus de l'esquerra també circula entre nosaltres. Estem infectats. Rafal Trzaskowski, alcalde de Varsòvia, vol prohibir la carn", ha afegit al missatge.

La notícia que cita Ziobro es refereix a l'aprovació de la nova llei de benestar animal aprovada pel Congrés espanyol que castiga els "actes de caràcter sexual" amb lesions en lloc de la redacció legal anterior que castiga "l'explotació sexual" d'animals. Respecte a l'alcalde de Varsòvia i la seva presumpta intenció de prohibir el consum de carn, la idea procedeix de l'acord de les Ciutats C40, que aglutina 96 ciutats i pretén impulsar la lluita contra el canvi climàtic amb, entre altres mesures, la reducció del consum de carn i lactis.

Mateix discurs que Vox

Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, manté un discurs molt semblant al del polonès. Dimecres de la setmana passada, el dirigent d'ultradreta va dir que la nova llei de benestar animal, que va aprovar el Congrés a començaments d'aquest mes de febrer malgrat l'esmena del PSOE, que exclou els gossos de caça de la normativa, legalitza la zoofília. Aquesta idea s'ha estès per les xarxes socials i la mà dreta d'Abascal ha contribuït a fer la bola més gran.

Quan un periodista del mitjà ultra Estado de Alarma li va preguntar com veu que Ione Belarra vulgui despenalitzar la zoofília, Espinosa de los Monteros va dir: "Només tinc un dubte. Com s'obté el consentiment dels animals per tenir relacions sexuals. Li hauríeu de preguntar a Podemos si han pensat com obtindran el consentiment dels animals, les gallines, amb les quals volen mantenir relacions sexuals." Amb aquestes declaracions, el portaveu de Vox també va aprofitar per ridiculitzar la idea del consentiment en les relacions sexuals, una cosa en què la ministra d'Igualtat ha insistit des de l'inici de la legislatura i en la que es basa la norma de Llibertat Sexual, més coneguda com la llei del 'només sí és sí'.