El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dimecres que si hi ha hagut algun "transgressor" de la llei en el cas de l'espionatge al president del Parlament, Roger Torrent, s'haurà d'investigar perquè es tracta d'un fet "greu".

En una entrevista a Televisió Espanyola, el ministre ha argumentat que té "plena confiança" en l'estat de dret i ha apuntat que totes les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l'Estat s'emmarquen en el "rigor amb el compliment de la llei".

"El codi penal castiga"

El ministre ha destacat que l'Estat protegeix el secret de les comunicacions i que el codi penal castiga els qui no ho respectin. Ha afegit que caldrà esperar a saber com avancen les investigacions i a si apareixen noves informacions.

Pegasus

El programa d'espionatge Pegasus, desenvolupat per la companyia israeliana NSO, només el poden comprar els governs i les forces i cossos de seguretat i és el programa que s'hauria fet servir per espiar el mòbil de Roger Torrent.

Pegasus permet controlar i tenir accés a gairebé tot el terminal que s'ha hackejat. Aquest programa permet a l'agressor sentir converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i activar la càmera i el micròfon del mòbil. 

 

Presos polítics

El ministre de Justícia s'ha referit al tercer grau que la Generalitat ha ratificat pels presos independentistes i ha dit que el govern espanyol només pot actuar amb "respecte" per les decisions acordades i la llei. Això sí, ha recordat que cal deixar que l'estat de dret "funcioni" i que si hi ha algú a qui no li agradi la decisió la pugui "recórrer".

Els rebrots de coronavirus

Després que el jutge hagi ratificat les mesures en tres barris de l'Hospitalet i l'enduriment del confinament a set municipis del Segrià, el ministre s'ha felicitat perquè l'administració no s'estigui "perdent" en discussions jurídiques. Campo ha subratllat que cal "bloquejar" la Covid-19 i protegir a la població i que les comunitats autònomes han de trobar el mecanisme legal per poder contenir el virus.