Des de tots els racons del país, i cridats des de Telegram per Tsunami Democràtic, milers de persones compliquen en aquests moments les entrades principals a l’aeroport del Prat de Barcelona. A la una del migdia han donat l’ordre i amb cotxe, metro, tren o caminant, centenars de persones han fet cas a la crida per protestar contra la dura sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics.

Els Mossos d’Esquadra, en una primera línia, i agents antiavalots de la policia espanyola en una segona línia, eviten que els manifestants entrin a l’edifici de l’aeroport. Els manifestants es concentren a les portes i ara per ara l’entrada i sortida de passatgers es pot fer amb certa normalitat.

També hi ha talls a les carreteres que arriben a l’aeroport i alguns dels passatgers han decidit deixar el cotxe i seguir el camí a peu per evitar perdre els vols. Ara per ara l’operativitat aèria no s’ha vist afectada. Si més no, alguns pilots i membres de la tripulació arriben tard a l'aeroport perquè han d'arribar-hi a peu.

Càrregues i calma tensa

En el primer moment d’arribada de manifestants des del Metro, els Mossos d’Esquadra han fet una càrrega i s’ha detingut una persona. Els incidents no han anat a més i la calma tensa s’ha instal·lat en un aeroport pres completament per la policia i passatgers perduts. Els manifestants aprofiten per agafar forces mentre van arribant més persones.

Posteriorment, alguns manifestants han agafat contenidors i els han desplaçat per tal de formar barricades i, d'aquesta manera, tallar més accessos a l'aeroport.

Vols cancel·lats

Abans que toquessin les quatre de la tarda, cinc vols de Vueling han estat cancel·lat a causa de les protestes per la sentència del judici al procés. Una cinquantena de manifestants s'han assegut a la zona del control de seguretat, fet que ha provocat cues per embarcar.

aeroport elprat tsunami democratic