La policia espanyola ha carregat durament contra els manifestants que es concentraven a l'exterior de l'aeroport del Prat per protestar per la sentència del procés. Els agents també han disparat bales d'escuma (foam) contra el concentrats. Aquesta ha estat la primera intervenció -càrrega- de la policia espanyola des que ha sortit la sentència, ja que fins ara s'havien mantingut en segon pla i eren els Mossos l'encarregats de l'ordre públic.

Paral·lelament, els Mossos també han tornat a carregar en altres punts de l'aeroport i han blindat el cordó policial fins al punt que no deixaven travessar-lo ni a les persones ferides. En aquests moments de tensió també hi ha hagut llançament de pedres i objectes contra la policia.

Després de les càrregues, el cordó dels Mossos ha avançat uns metres i s'ha format un cordó de la policia espanyola uns metres enrere. Enmig dels dos cossos policials, hi ha quedat un grup de manifestants que han començat una asseguda.

EL NACIONAL manifestants aeroport del prat sentencia - sergi alcazar

EL NACIONAL mossos antidisturbis aeroport del prat sentencia - sergi alcazar

ELNACIONAL aeroport carregues mossos esquadra 14O

Les càrregues s'han anat complicant de cara a la nit, quan els manifestants han oposat més violència llançant objectes i obrint mànegues d'aigua contra la policia.

Seguirà ampliació

Ho seguim en directe aquí