El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha evitat entrar en el debat de la guerra entre “comissaris” que, segons algunes veus, estaria al darrere de les gravacions de les converses del ministre amb el director de l’Oficina Antifrau. Aquesta teoria apunta que el descontentament de diferents estaments dels cossos de seguretat de l’Estat hauria fet que algun sector conspirés contra el ministre.

Fernández Díaz no ha volgut opinar sobre si la Policia Nacional o algun altre estament policial “li ha fet el llit” arran de les desavinences en la seva gestió al capdavant del ministeri. Tot i així, ha matisat que ell té “la seva opinió i les seves informacions” que espera contrastar amb la investigació que ha impulsat.

Ni un pas enrere

Respecte a les noves gravacions que s’han filtrat en les últimes hores, el ministre continua amb la teoria de la conspiració i en presentar-se com la víctima de tot plegat. “El que a mi m’ha passat ara, els pot passar als altres en un altre moment”, ha reiterat.

No ens passarà factura

En aquest sentit, Fernández Díaz ha assegurat que això no els passarà factura i que els electors haurien de castigar els que “es posen del costat que ha comès el delicte i no al PP, que és la víctima”, ha dit en referència a la resta de partits polítics que insisteixen en la seva dimissió.

Refugi en la tempesta

Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions abans de visitar l’obrador Bou a Moncada i Reixach. L’empresa és propietat de Josep Bou, president d’Empresaris de Catalunya. Una plataforma que aplega empresaris que estan en contra de la independència.

El ministre, acompanyat de Xavier García Albiol, ha fet una visita a les instal·lacions i ha degustat un assortit de coques de Sant Joan. Després s’ha acomiadat i ha marxat a Madrid, on aquesta tarda participa en l’acte de comiat a un director de la Policia que es jubila.

Ahir Fernández va ser a Badalona, acompanyat una altra vegada d’Albiol, en un acte que va ser un petit bany de masses en mig de la tempesta.