La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha acusat aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, de fomentar "la violència" i de portar "la confrontació a la societat catalana", cosa que "Catalunya no es mereix", ha dit.

Ha fet aquestes declaracions abans d'assistir a un acte de la Fundació Carme Chacón al Congrés dels Diputats, on també ha apel·lat al "sentit comú" de la ciutadania catalana de cara a la resposta a la sentència. "Té una ciutadania amb molt sentit comú i està molt per davant d'alguns dirigents polítics", ha conclòs.

Preguntada per la investigació oberta per la foto d'un grup de militars prenent cerveses en una terrassa del municipi de Vilafranca del Penedès, la ministra ha destacat que no hi ha cap novetat sobre això i ha demanat de no caure en "l'anècdota" que segons el seu parer suposa la imatge.

Ha argumentat que la Legió la formen 4.000 persones d'"una enorme professionalitat". "Si hi ha hagut un fet puntual d'un col·lectiu de 4.000, l'Exèrcit de Terra farà el que hagi de fer", ha conclòs.