La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha insistit aquest dimecres a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats que és una "víctima per partida doble" amb la filtració dels àudios que va gravar el comissari jubilat José Manuel Villarejo per "desestabilitzar el Govern" i aconseguir la seva impunitat en el cas 'Tàndem', pel qual es troba a la presó provisional. A més, ha avisat que no es deixarà "acovardir" per l'ús que la dreta està fent d'aquestes escoltes.

"Sóc una víctima per partida doble", ha dit la titular de Justícia durant la seva compareixença per explicar la seva relació amb l'expolicia, ja que s'està utilitzant el seu càrrec com a ministra perquè aquest "membre de la claveguera de l'Estat" pugui "desesetabilizar el Govern per tenir un avantatge processal".

També, ha reiterat que "la dreta, extrema dreta i extrema extrema dreta" està fent ús de les informacions que estan sortint arran de la filtració d'aquests àudios per "paralitzar que el govern avanci en la seva agenda".

Delgado ha tornat a assenyalar que la gravació es va obtenir "de manera il·legal" i que té l'objectiu de "condicionar l'acció de l'executiu" del qual forma part. "És una cosa que els autors no han aconseguit, ni aconseguiran", ha afegit.

És més, ha recordat que el mateix Villarejo va avisar que si no el deixaven en llibertat abans de Nadal faria ús dels "20 terabytes" d'arxius que té per llançar una "traca final". "Això és un xantatge a l'Estat a través de la meva persona, com a ministra del govern d'Espanya. És una extorsió al Govern. Em ataquen a mi per ser ministra", ha afirmat Delgado al respecte.

"No sóc amiga de Villarejo"

Durant la seva intervenció a la comissió, també ha defensat que "no ha mentit" i nega qualsevol relació professional amb l'excomissari empresonat i també nega que sigui la seva "amiga". Ha reconegut haver anat a un dinar amb la cúpula policial en matèria antiterrorista amb qui treballava "habitualment" (convidada per una companya de l'Audiència Nacional) però ha evitat entrar en el contingut de les gravacions. 

Delgado defensa que són gravacions aconseguides de manera "il·lícita" i que suposen "la matèria de la qual se serveix el xantatgista". Ha apuntat que tampoc valoraria cap altra gravació aconseguida de manera il·lícita que afectés cap altra persona. 

Segons la ministra, l'oposició s'ha sumat al "xantatge" a la seva persona per acabar amb el "govern decent de Pedro Sánchez, reformista i que vol netejar". "No acceptarem amenaces de les cloaques ni de qui els hi fa el joc brut", ha sentenciat. Per tant, ha deixat ben clar que no té cap intenció de fer cap pas al costat.